Kirker inviterer nydanskere indenfor | Syd- og Sønderjylland

Selvom man spiser halal- eller kosherslagtet kød, så er man mere end velkommen i det kristne fællesskab.

Kirker og kirkelige foreninger har nemlig sat integrationsopgaven på kirkeprogrammet. 160 kirker og kirkelige foreninger har startet madfællesskaber, mande- og kvindeklubber og bibel- og sprogcaféer for nydanskere, viser en ny opgørelse fra Tværkulturelt Center.

Det er en unik mulighed for at blive introduceret til danske værdier og få kendskab til en grundsten i dansk kultur. Det mener tværkulturel konsulent i Luthersk Mission Else Wive, der er med til at stå for flere af arrangementerne for nydanskere i Haderslev.

– Vi vil gerne dele det, der står i Biblen, og de vil gerne dele deres tro med os. Det, tror jeg, medvirker til, at vi får en bedre forståelse af hinanden, siger hun.

Hvis folk har brug for hjælp til integrationen, er det nemlig i særdeleshed også kirkens ansvar at byde sig til, mener Else Wive.

God indgangsvinkel til Danmark

Daniel Ettrup Larsen er stiftspræst i Ribe, og han oplever, at det betyder rigtig meget for nydanskerne at blive budt velkommen.

– Det, at vi åbner op, inviterer indenfor og byder velkommen til et nyt land og kultur, betyder rigtig meget for de nydanskere, vi har haft hos os, siger han.

Det nikker lektor i religionssociologi ved Københavns Universitet Brian Arly Jacobsen genkendende til.

– Der findes mange i folkekirken, som vil mene, at integrationsopgaven også er deres ansvar. Nydanskerne lærer en masse om det danske samfund, dansk historie og folkekirkens plads og betydning. Derudover er der jo også muligheden for at få nogle nye medlemmer, siger han.

Præst i Ribe, Daniel Ettrup Larsen, lægger dog vægt på, at det langt fra er alle arrangementer, der har religiøs karakter.

– Når vi eksempelvis har sprogcafé eller kvindeklubber, så blander vi ikke religion ind i det. Hvis de så skulle ønske at blive en del af det religiøse fællesskab, så inviterer vi dem…

Read the full article at the Original Source..

Back to Top